Kalėdinis šurmulys ne artėja, jis jau čia ir man jau atsibodo kalėdinės dainos bei tai, kad norint nusipirkti ką nors sau, reikia laukti, kol visi žmonės eilėje prieš mane perka daiktus kitiems.

Aš ieškau citatos... Gal kas bus girdėjęs... Kažkas apie tai, kad prieš ką nors pasakant reikia pagalvoti ir kalbėti tik tada, jei informacija yra naudinga ir jei pašnekovui reikia ją žinoti. Berods, trys tokie "jei" išvardinami. Manau, etikos pamokose ją girdėjau.
Ieškojau tiek lietuviškai, tiek angliškai, bet beviltiška, pačią mintį maždaug atsimenu, o jokių konkrečių žodžių ne.
[prireikė, nes vienas žmogus labai nervina su savo "argi kiekviena mano mintis turi ką nors reikšti?". na, neįdomios man jo kelionės autobusais ir matytų pakeliui objektų išvardinimas, pabėgti neišeina, o tiesiog nesikalbėti bandžiau, bet sunkiai veikia][dabar rašydama netikėtai suvokiau kaip kvailai tai atrodo iš šalies. bet visgi įdomu, kas čia per citata ir ar aš apskritai jos pati neišsigalvojau]
Bet vis tiek pakankamai neblogų maždaug ta tema radau:
It is better wither to be silent, or to say things of more value than silence. Sooner throw a pearl at hazard than an idle or useless word; and do not say a little in many words, but a great deal in a few.Pythagoras
Never rise to speak till you have something to say; and when you have said it, cease.John Witherspoon
1723 — 1794