Pritariu. Pliusai...
Dauguma forumų jau seniai naudoja didesnius nei 80x80 [vargu, ar tai vis dar galima vadinti standartiniu avataru dydžiu]. Tai reiškia, kad norint naudoti tą patį avatarą skirtinguose forumuose, teks jį mažinti...
Tiems, kurie moka naudotis paint'u ar kokiu kitu būdu susimažinti paveiksliuką - šaunu. Bet pilna žmonių, kurie tokiomis programomis niekada prieš tai nesinaudojo ir neįsivaizduoja, kaip tai daryti. Jei dar būtų kokių gerų priežasčių nedidinti avatarams, galima būtų sakyti, kad gal verta išmokti, bet jei ne - bereikalingas vartotojų varginimas ir tiek. Kitas dalykas - mažinant mažėja kokybė... O kai paveiksliukai tokio dydžio, tai netgi 20px gali pridėti ar atimti labai daug.
100x100 avatarų pasirinkimas yra
žymiai didesnis, nei 80x80.
LNK ženkliukai po avataru yra 120×26, tai avatarų padidinimas nei kiek nesugadintų layout'o, šone pilna tuščios vietos...
Norėčiau atkreipti dėmesį ir į tai, kad šita tema forume jau nebe pirmą kartą ir ji kurkas aktyvesnė nei atrodo - paprasčiausiai daug pranešimų, kurių autoriai nori didesnių avatarų, lieka nepatvirtinti/ištrinami, nes žinutės tebūna sudarytos iš kelių žodžių.
O minusai...
Padidėjęs interneto/serverio apkrovimas. Juokingai mažai padidėjęs. Pritariu
sek. Prieš dešimt metų tai galima būtų buvę vartoti kaip pasiteisinimą, bet ne dabar. Tuo labiau, kad niekas nenori wallpaper'ių dydžio avatarų... Padidinimas iki 100x100 ir šiek tiek leistinus kb, vargu, ar bent kiek pastebima būtų. [pasiūlyčiau ir dar didesnius, bet baisoka, kas man atsitiks už tokias erezijas..

]
Be to, šita forumo versija turi nerealius nustatymus tiems, kurie nori 'rimtų' diskusijų ar turi tokį lėtą internetą, kad šiek tiek didesni avatarai sulėtintų puslapių krovimą. Ne tik avatarai ir parašai gali dingti, bet ir visos kitos detalės, kurios atitraukia dėmesį nuo pranešimų turinio:
Vartotojo valdymo pultas -> Diskusijų lentos nustatymai -> Keisti rodymo nustatymus -> Rodyti parašus/Rodyti avatarus -> Ne/NeDaugiau nieko blogo lyg ir nematau... Galima būtų kabinėtis prie to, kas išties yra svarbu diskusijų forume, tik vargu, ar bent vienas pasisakęs už avatarų didinimą, pasakytų, kad avatarai svarbesni už pačias žinutes. Bet jei galima išsiversti ir be avatarų, dar nereiškia, kad ir reikia.
[žinant tai, kad aš nesiruošiu keisti avataro... neįsivaizduoju, kodėl man išvis rūpi :} ]